Vandaag is het 199 oktober

Deze website maakt
gebruik van cookies

bekijk onze algemene voorwaarden

Wat doet ú met die onverwachte 190 euro?

Kunt u de energiecompensatie die de Nederlandse regering u in de schoot werpt, eigenlijk best missen?

Eén van onze trouwe donateurs – laten we hem mijnheer V. noemen – belde ons vorige week. Hij voelde zich wat ongemakkelijk met de energiecompensatie van 190 euro die hij, zoals iedereen met een eigen energiecontract, in november en december zal ontvangen. “Dat geld heb ik helemaal niet nodig,” vertelde hij. “Mijn maandelijkse rekening is nauwelijks hoger dan die 190 euro. Ik heb besloten die compensatie aan een goed doel te schenken. Hebben jullie een idee?”

Natúúrlijk hadden wij een idee! In Israël zijn veel ouderen die in de kou zitten. Niet letterlijk natuurlijk, in zo’n warm klimaat. Maar er zijn veel ouderen, deels overlevenden van de Sjoa, die nauwelijks kunnen rondkomen, die een eenzaam leven leiden. Amigour, het project dat wij vanuit Nederland ondersteunen, biedt deze ouderen een warm thuis. Daar is nog steeds veel geld voor nodig.

Kunt u de energiecompensatie die de Nederlandse regering u in de schoot werpt, eigenlijk best missen? Wilt u met die 190 euro (één maand) of 380 euro (november en december) ‘iets moois doen’? Denk dan aan Amigour. Maak een warm gebaar, laat Israëlische ouderen niet in de spreekwoordelijke kou zitten. Via onderstaande knop is dat snel geregeld. Dankuwel.