Vandaag is het 257 oktober

Deze website maakt
gebruik van cookies

bekijk onze algemene voorwaarden

Erik Scherder

Inspirerende avond over de werking van ons brein en hoe je vitaal ouder kunt worden, met de bekende hoogleraar neuropsychologie.

Dinsdag 5 april 2022 organiseerden wij een spetterende avond over vitaal ouder worden. Spreker: Erik Scherder, de bekende Nederlandse hoogleraar neuropsychologie die verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU). Hij heeft meerdere boeken geschreven over onder andere de invloed van beweging en muziek op de hersenen, en hij was te gast in radio- en tv-programma’s om te spreken over onderwerpen waarin de hersenen centraal stonden.

Deze avond was de aftrap van onze Amigour-campagne. Israëlische ouderen – een aanzienlijk deel bestaat uit immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie en overlevenden van de Tweede Wereldoorlog – verdienen het om zorgeloos en samen van het leven te kunnen genieten. Zij hebben recht op een veilige en gerieflijke woning. Op een thuis, een plek waar ze geaccepteerd en gezien worden. Veel ouderen kunnen zich zo’n woonomgeving niet veroorloven. Amigour helpt, door huizen te bouwen en daarmee te zorgen voor zelfstandige, betaalbare huisvesting.