De stand van onze Noodhulp-actie: € 1.676.378,-    Blijf doneren, er is veel geld nodig!

Deze website maakt
gebruik van cookies

bekijk onze algemene voorwaarden

Oekraïne

De situatie in Oekraïne zorgt voor een enorme stroom vluchtelingen naar vele landen. Ook komen veel Oekraïners naar Israël, op zoek naar veiligheid.

HULP AAN OEKRAINE
Ook ónze gedachten zijn bij de vele miljoenen Oekraïners die getroffen zijn, bij de honderdduizenden (zo niet meer) mensen die op de vlucht zijn geslagen. De verschrikkelijke beelden die dagelijks onze huiskamer binnenkomen, het besef dat in Europa - niet zo heel ver bij ons vandaan - een niets en niemand ontziende oorlog woedt …

Sinds een paar dagen worden wij regelmatig gebeld met de vraag: ‘Hoe kan ik helpen?’ En met name: ‘Wat kan ik doen voor de Joodse gemeenschap in Oekraïne?’


ISRAELACTIE
Voor Oekraïners is het op dit moment niet makkelijk om hun vaderland te ontvluchten. Alija maken (emigreren naar Israël) is voor een deel van de Joodse gemeenschap de beste optie. De weg naar Israël is niet alleen lang, maar ook kostbaar. Keren Hayesod, onze partner in Israël, probeert uit alle macht om zoveel mogelijk Joodse Oekraïners naar Israël te halen, te zorgen voor hun veiligheid, voor onderdak en eten. Israëlactie heeft financiële steun toegezegd om deze nieuwe immigranten in Israël op te vangen. Helpt u ook? Uw (extra) donaties zien wij graag tegemoet op rekening NL91 INGB 0000 7777 77, onder vermelding van ‘Vluchtelingen Oekraïne’.

Ook andere Nederlandse organisaties hebben noodacties opgezet. Wij noemen hier graag twee van deze initiatieven.


Joods Humanitair Fonds (JHF)

Het JHF coördineert een grootschalige noodactie van de Joodse organisaties CJO, JHF, Haboniem-Dror beHolland, JMW, Maccabi, Netzer, NIHS, NIK, LJG Amsterdam, Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom en Portugees-Israëlietisch Kerkgenootschap. Donaties kunt u overmaken op rekeningnummer NL16 ABNA 0571 8487 37 ten name van Joods Humanitair Fonds, onder vermelding van 'Oekraïne-actie'. Elke gedoneerde euro wordt door het Joods Humanitair Fonds verdubbeld, tot een maximum van 200.000 euro!

Christenen voor Israël (CvI)

Op de website van CvI, vindt u een donatieformulier. Zelf overboeken is natuurlijk ook mogelijk, op rekeningnummer NL38 ABNA 0529 3102 52 ten name van Christenen voor Israël, onder vermelding van ‘Noodhulp Oekraïne’.