Vandaag is het 189 oktober

Deze website maakt
gebruik van cookies

bekijk onze algemene voorwaarden

Directeur Sarah de Jong bezoekt Israël

Begin mei was Sarah de Jong - voor de eerste keer in haar functie als directeur van Israëlactie - een paar dagen in Israël. Lees haar beknopte verslag van deze reis.

“Keren Hayesod, onze Israëlische partner, organiseerde een seminar voor haar eigen Europese kantoren en voor organisaties als de onze, die fondsen werven voor maatschappelijke projecten in Israël. Het seminar was intensief: vroeg ontbijten en om 8 uur ’s morgens aan de slag. De dagen eindigden met een gemeenschappelijk diner dat vaak tot 9 of 10 uur ’s avonds duurde. Maar het was de moeite waard, ik heb er het nodige opgestoken. Daar wil ik op een ander moment graag nog eens op terugkomen.
Hoewel ik krap in de tijd zat, hoopte ik ook minimaal één van onze projecten te kunnen bezoeken. En dat is gelukt! De dag voor het seminar in Jeruzalem begon, bezocht ik Kedma, zo’n 25 kilometer ten zuidoosten van Ashdod, één van de jeugddorpen die wij dit jaar steunen. In alle eerlijkheid: dit bezoek maakte op mij de meeste indruk van de hele reis. In Kedma heb ik onder andere kunnen spreken met Shachar, de directeur en Einat, één van de stafleden.
Uit die gesprekken is mij eens te meer duidelijk geworden hoe belangrijk jeugddorpen als Kedma zijn. Zij leveren gemotiveerde en zelfbewuste jongvolwassenen af aan de Israëlische samenleving. Donaties voor jeugddorpen als Kedma blijven dringend noodzakelijk. Mag ik ook op uw gift rekenen? Bij voorbaat hartelijk dank.”