Vandaag is het 258 oktober

Deze website maakt
gebruik van cookies

bekijk onze algemene voorwaarden

Geef een fiets

afgerond project
Even lekker buiten bewegen en weg van de spanningen thuis. Dat gunnen we ieder kind dat opgroeit in een kansarm gezin. Daarom is onze Women’s Division een fietsen-actie gestart voor kinderen in Kiryat Shmona.

Zelfvertrouwen en plezier

Opgroeien in een sociaaleconomisch achtergesteld gezin valt niet mee. De psychische, fysieke spanningen kunnen hoop oplopen en dat gaat ten koste van schoolprestaties en zelfvertrouwen. En daarmee van de kans op een goede toekomst.

Met een fiets kunnen kinderen weer even kind zijn, de wereld in fietsen, plezier beleven. En dat doet goed voor hun veerkracht, concentratie en dromen van een mooie toekomst.

Kiryat Shmona
De fietsenactie van Women’s Division is onderdeel van onze gebundelde krachten voor Kiryat Shmona. Deze stad ligt in het noorden van Israël, ver van de economische bedrijvigheid in het centrum van het land. Gebrek aan ondernemingen, perspectief en de nijpende armoede maken dat veel inwoners moeten knokken voor hun bestaan. Jongeren keren er na hun diensttijd en opleiding niet terug. Wij geven de stad een duwtje in de rug om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Help Kiryat Shmona vooruit en geef de kinderen een toekomst!

Hoe wij helpen
Voor € 250,- heeft een kind al een fiets en een helm. Alle beetjes helpen en ieder bedrag is welkom.

Projecten

Door middel van fondsenwerving voor zorgvuldig geselecteerde en gecontroleerde projecten helpen wij bij het realiseren van een noodzakelijk en toekomstbestendig verschil in het leven van inwoners van Israël.

Israëlactie werft sinds 1953 fondsen voor humanitaire, sociale en educatieve doelen in Israël.

Wij helpen onder andere kinderen uit achterstandsfamilies aan onderwijs, zodat ze kunnen uitgroeien tot bekwame, zelfstandige burgers. Ouderen krijgen een waardige oude dag, nieuwe immigranten een kans op goede integratie in de samenleving en extra hulpmiddelen voor de onrustige tijden in het land.